Fiscaliteit en subsidies

Ontdek de frappante fiscale voordelen tussen vandaag en september 2024.

Meer weten?

Optiload Energy ondersteunt je en maakt je zowel in Vlaanderen als in Nederland wegwijs in de beschikbare mogelijkheden van subsidies, financieringen en maatregelen. Optiload Energy tipt je de erg interessante maatregelen zoals een EIA, MIA en HBE’s die businesscases een boost geven.

Ecologiepremie +
In Vlaanderen kan je als bedrijf ook aanspraak maken op de Ecologiepremie+ voor snelladers en de jaarlijkse oproep voor subsidies van het Clean Power for Transport initiatief. Voor meer info hierover neem je best vrijblijvend contact op met één van onze Optiload Energy medewerkers voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.
Kleine lettertjes, grote %
Aftrekbaarheid is mogelijk vanaf het aanslagjaar dat betrekking heeft op het belastbaar tijdperk waarin het laadstation operationeel en toegankelijk is. Het laadstation moet zijn aangesloten en informatie kunnen verstrekken over de oplaadtijd en – capaciteit. Geen enkel probleem voor de Optiload energy laadoplossingen.

Aftrekpercentages

Ondernemingen (zowel eenmanszaken als vennootschappen ) die voor 31 augustus 2024 investeren in een publiek toegankelijke laadstation, kunnen rekenen op een verhoogde kostenaftrek. Voor investeringen tussen 1 april 2023 en 31 augustus 2024 geldt een aftrekpercentage van 150%. Let wel: het laadstation moet tijdens de openingsuren en/of sluitingsuren vrij toegankelijk zijn voor het publiek. Niet onbelangrijk detail: de investeringen moeten lineair worden afgeschreven over minimaal vijf jaar.

Verhoogde aftrek vergroening vrachtwagens en tankinfrastructuur

Bijzonder gegeven: bij vennootschappen kan een verhoogde aftrek van 35% worden toegepast voor investeringen in koolstofemissievrije vrachtwagens én elektrische laadinfrastructuur voor koolstofemissievrije vrachtwagens. In de volgende jaren zal dit geleidelijk dalen om uiteindelijk 18,5 % te bedragen voor investeringen in 2026. Niet te lang wachten is de boodschap.

“De overheid stimuleert nu de overstap naar groene mobiliteit. Bedrijven kunnen het verschil maken. Weet dat de vraag naar laadinfrastructuur enkel zal groeien in de toekomst.” – Arne van Batenburg, Optiload Energy independant tax consultant
Klaar voor de toekomst?
Meer weten over Fiscaliteit en subsidies? Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek.

Meer oplossingen

Analyse

Dimensionering

Maximalisatie, vergroening en besparing. Optiload energy analyseert je energieflow.
Analyse

Financiering

Je laadplein kopen of huren: samen onderzoeken we nauwgezet de mogelijkheden.
Analyse

Bedrijfsvloot

Laden, verrekenen en vergoeden. Optiload Energy ondersteunt je car policy.
Install & manage

Laadinfrastructuur

Optiload Energy biedt totaaloplossingen op maat van jouw noden en wensen aan.
Install & manage

Charge Point Operator

Het Charge Point Operator platform zorgt ervoor dat je laadpalen altijd operationeel zijn.
Install & manage

Energiemanagement

Maximaliseer de capaciteit van je laadplein met slim en doordacht energiemanagement.