Energiemanagement

Maximaliseer de capaciteit van je laadplein met slim en doordacht energiemanagement.

Meer weten?

De experts van Optiload Energy gaan met jou aan de slag om een zo optimaal mogelijk rendement te verkrijgen uit je energiestromen en laadinfrastructuur. Daarbij wordt élk aspect, van (groene) energieproductie over aanvoer tot laden onder de loep genomen. Efficiëntie is key. Het milieu en de energiefactuur van jouw bedrijf varen er wel bij. 

Load balancing
Optiload Energy zorgt dat op het moment dat er veel stroom wordt gevraagd vanuit je bedrijf, je laadstation automatisch minder elektriciteit zal verbruiken. Er wordt optimaal gebruik van goedkopere, groene energie door de laadpaal maximaal aan te sturen op de momenten van beschikbaarheid. 
Capaciteitstarief
Optiload garandeert dat het gecombineerde energieverbruik van alle laadstations en je gebouw niet boven de maximale capaciteit gaat. Zo behoudt je ook tijdens de piekuren de controle. Dat heeft een meer dan positieve impact op je energiefactuur. En je vermijdt boetes bij de netbeheerder voor oververbruik.

In vier stappen naar slim energiemanagement

Capaciteit instellen, verbruik meten, energie verdelen en laadpalen aansturen! Optiload Energy bepaalt maximale energiecapaciteit op basis van je aansluiting en je energiecontract. Vervolgens houdt Optiload Energy constant het verbruik van je gebouw in de gaten. De verstrekte data over maximale capaciteit en metingen worden ingezet om slim energie door te sturen naar de laadstations. Zo weten de laadstations op welk moment ze welke energie moeten laden.

Slim van jou, goed voor de maatschappij

Slim energiemanagement is de enige oplossing om tot een stabiel energienet op regionaal én nationaal niveau te komen. Deze aanpak zorgt ervoor dat bij piekverbruik het elektriciteitsnet stabiel blijft. Gesteld dat jij op je bedrijf over een eigen hoogspanningscabine beschikt, valt dit nieuws vast niet in dovemansoren.

“Hoe krachtig en up to date je laadplein ook is, het is belangrijk om het slim aan te sturen. Enkel zo wordt iedereen er echt beter van.” – Marco Iacovella, Optiload Energy Transition Enthusiast
Klaar voor de toekomst?
Meer weten over Energiemanagement? Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek.

Meer oplossingen

Analyse

Dimensionering

Maximalisatie, vergroening en besparing. Optiload energy analyseert je energieflow.
Analyse

Financiering

Je laadplein kopen of huren: samen onderzoeken we nauwgezet de mogelijkheden.
Analyse

Fiscaliteit en subsidies

Ontdek de frappante fiscale voordelen tussen vandaag en september 2024.
Analyse

Bedrijfsvloot

Laden, verrekenen en vergoeden. Optiload Energy ondersteunt je car policy.
Install & manage

Laadinfrastructuur

Optiload Energy biedt totaaloplossingen op maat van jouw noden en wensen aan.
Install & manage

Charge Point Operator

Het Charge Point Operator platform zorgt ervoor dat je laadpalen altijd operationeel zijn.