Dimensionering

Maximalisatie, vergroening en besparing. Optiload energy analyseert je energieflow.

Meer weten?

Samen met jou bekijken we de noden, wensen en opportuniteiten. We doorlopen een transparant stappenplan op maat van jouw onderneming, waarbij geen enkele vraag te gek is en de kleinste details het verschil maken. Zorgzaamheid en precisie in analyse en berekening staan voorop. De Optiload Energy – analyse resulteert in een ontzorgende totaaloplossing die je vol vertrouwen (en energie) naar de toekomst van de e-mobility van jouw bedrijf leidt.

1 aanspreekpunt
Optiload Energy stelt 1 projectmanager aan die toegewijd aan jou als klant hét aanspreekpunt is voor al je vragen in het proces naar de aanloop van de installatie, maar ook tijdens de service na verkoop. Handig.
Ontzorgende flow
Van analyse tot implementatie: onze experts zorgen ervoor dat jij steeds het hoogste rendement uit je laadplein haalt. Met een duidelijk zicht op je TCO en een gegarandeerde ROI. Samen voor maximalisatie.

In vijf stappen van analyse tot uitbating

1. Voorstudie en haalbaarheidsstudie
We maken samen een technische, financiële, fiscale en juridische studie. De oplaadmogelijkheden zijn afhankelijk van waarvoor bedrijfswagens, bussen of vrachtwagens dienen. In combinatie met het gewenste aantal laadpunten (nu en in de toekomst), vormt dit de basis om de technische analyse te starten.  Optiload Energy adviseert.

2. Laadplein kopen, leasen of uitbaten via een derde partij
Optiload Energy biedt naast de aankoopformule ook de CaaS (Charging-as-a-Service) rentingformule aan. Zo lease je het laadplein, gelijklopend met de leasing van bedrijfsvoertuigen. Er zijn ook concessiemodellen waarbij de volledige installatie van (semi-) publieke laadstations wordt uitbesteed aan een derde partij (Optiload Invest).

3. Engineering en dimensionering
Als alle technische vereisten en mogelijkheden in kaart zijn gebracht en jouw bedrijf heeft bepaald welke laadoplossing en – formule het prefereert, wordt de levering en installatie van de hardware en diensten aangevat. Optiload Energy ontwerpt het laadplein en bestelt de nodige elementen.

4. Installatie en implementatie
Grondwerken, bekabeling, aansluiting, montage, installatie en opstart: vertrouw het volledige project management toe aan Optiload Energy.
Je ziet voor je eigen ogen het laadplein groeien. De Optiload Energy technici werken grondig en snel.

5. Beheer een uitbating
Ook na installatie is Optiload Energy je ideale partner om je bedrijf de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden.
Onze technici zijn ook tijdens het weekend bereikbaar wanneer er iets mis is met een oplaadpunt.

“Optiload Energy heeft samen met jou oog voor de context van je bedrijf, de noden en wensen van je werknemers. E-mobility kan deel uitmaken van een groter, hybrider en duurzamer mobiliteitsplan. Je bedrijf kan opteren voor kleinere wagens, plug-in en /of full electric bedrijfswagens, het openbaar vervoer en/of lease bikes. De medewerkers van je bedrijf kunnen in een participatief verhaal stappen en zelf kiezen welke vervoersvorm voor hen geschikt is. De transitie naar duurzamere mobiliteit kan gefaseerd en op maat.” – Elien Verwimp, Optiload Energy Operations Manager
Klaar voor de toekomst?
Meer weten over Dimensionering? Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvend gesprek.

Meer oplossingen

Analyse

Financiering

Je laadplein kopen of huren: samen onderzoeken we nauwgezet de mogelijkheden.
Analyse

Fiscaliteit en subsidies

Ontdek de frappante fiscale voordelen tussen vandaag en september 2024.
Analyse

Bedrijfsvloot

Laden, verrekenen en vergoeden. Optiload Energy ondersteunt je car policy.
Install & manage

Laadinfrastructuur

Optiload Energy biedt totaaloplossingen op maat van jouw noden en wensen aan.
Install & manage

Charge Point Operator

Het Charge Point Operator platform zorgt ervoor dat je laadpalen altijd operationeel zijn.
Install & manage

Energiemanagement

Maximaliseer de capaciteit van je laadplein met slim en doordacht energiemanagement.