Hulp

Raadpleeg op deze pagina de meest gestelde vragen over de werking van de laadpaal. Dringende hulp nodig? Neem contact op!

Een defect melden? Dringende hulp nodig? Druk op de knop hieronder om onze hulplijn te contacteren.

E-charging is het opladen van jouw voertuig aan een laadstation. 

Een laadkabel wordt pas vrijgegeven wanneer de laadsessie gestopt is. Controleer dus eerst of je de laadsessie hebt beëindigd en let erop dat je dat doet op dezelfde manier als waarop je de sessie gestart hebt: starten met de app betekent dus ook stoppen met de app, starten met je laadpas betekent dat je moet stoppen met diezelfde laadpas.

  • Zorg ervoor dat je wagen ontgrendeld is.
  • Heb je voorgaande stappen gecontroleerd en blijft de laadkabel geblokkeerd, dan kan je best contact opnemen via het nummer +3233691259 of indien niet dringend via contact@optiloadenergy.eu zodat we het probleem verder kunnen onderzoeken.

Nee hoor. Een laadsessie kan worden gestart door je laadpas dicht in de buurt van de RFID-lezer (laadpaslezer) te brengen. Een pincode is niet nodig!

1. Controleer of je laadkabel diep genoeg in het stopcontact zit (zowel langs de kant van je wagen als bij het laadpunt)
2. Om via de app een sessie te kunnen starten, heb je een goede mobiele dataverbinding nodig. Verplaats jezelf eventueel een beetje.
3. Lukt dat nog steeds niet, start je laadsessie met je laadpas. Op dit moment is een laadpas nog steeds de meest gebruikte en meest stabiele manier om een sessie te starten.

  1. Doet het probleem zich voor wanneer je een laadsessie probeert te stoppen, controleer dan even of je de laadpas gebruikte waarmee je de laadsessie hebt gestart. Deze moet namelijk altijd dezelfde zijn.
  2. Wanneer je een laadsessie probeert te starten, controleer dan eerst of je het laadpunt in de app kan terugvinden.

Het is heel belangrijk dat je eerst jouw toestel/ sim-kaart laat blokkeren zodat niemand anders toegang tot jouw account heeft.
Eenmaal je een nieuw toestel hebt, download je dan opnieuw de app (waarmee je de sessie hebt gestart). Je kan gewoon terug inloggen en verder genieten van alle diensten.

Nee hoor, maak je geen zorgen!

Een laadsessie moet altijd worden gestopt op dezelfde manier als waarop ze werd gestart. Dat kan dus enkel met de app op jouw smartphone (als je die gebruikte om de sessie te starten) of met jouw laadpas (als je daarmee de sessie hebt gestart).

Daarnaast is het stoppen van de sessie ook mogelijk door de wagen te ontgrendelen en de laadkabel uit de wagen te halen, op die manier stopt de sessie ook automatisch, maar zonder sleutel van de wagen is dit onmogelijk. Enkel de uitbater van het laadpunt kan, doorgaans vanop afstand, je laadsessie stoppen in functie van klantenondersteuning of bij technische problemen.

 

Aarzel niet om ons te contacteren via de volgende e-mail adressen:
– algemene vragen en opmerkingen: contact@optiloadenergy.eu
– servicedesk – technische hulp: support@optiloadenergy.eu

Een defect melden

Een niet-dringend defect melden? Dat kan via het contactformulier hiernaast. Een Optiload Energy-medewerker neemt snel contact met je op.

Een defect melden? Dringende hulp nodig? Druk op de knop hieronder om onze hulplijn te contacteren.